Doğanın Kalbinden Gelen Tat Düzce'nin Dağ Çileği Lezzetiyle Büyülüyor
Düzce’nin yemyeşil ormanlarında kendiliğinden yetişen dağ çilekleri, kokusu, aroması ve doğallığıyla yaz aylarının en özel lezzetlerinden biri olarak öne çıkıyor.
Düzce’nin yemyeşil ormanlarında kendiliğinden yetişen dağ çilekleri, kokusu, aroması ve doğallığıyla yaz aylarının en özel lezzetlerinden biri olarak öne çıkıyor.
DMHA DÜZCE-Mayıs sonu ile Temmuz ayları arasında, geleneksel yöntemlerle toplanan bu minik meyveler, hem lezzeti hem de doğal yapısıyla dikkat çekiyor.Yoğun aroması ve mis gibi kokusuyla öne çıkan dağ çilekleri, özellikle reçel severlerin favorisi. Küçük tanelerine büyük bir lezzet sığdıran bu doğal ürün, hem taze olarak tüketiliyor hem de yerel üreticiler tarafından reçel ve marmelata dönüştürülerek bölgedeki pazar ve marketlerde satışa sunuluyor.Düzce İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri, dağ çileğinin sadece damakları değil, doğayla kurulan bağ sayesinde ruhu da besleyen bir yaz klasiği olduğunu vurguluyor.
Benzer Haberler
Kübra'dan 7 Gündür Haber Alınamıyor
Başkan Çakır'dan UMKE Haftası Mesajı; ''Sessiz Kahramanlarımızı Unutmayalım''
Gümüşova Yeni Mahalle'de Cami Projesi Başlıyor
Düzce İl Genel Meclisi Ağustos Toplantılarına Gündemle Başladı
İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz'dan UMKE Haftası Mesajı
Düzce Çilimli'de Çöp Sorunu; Vatandaşlar Duruma Tepkili!
Yahyalar Mahallesi'nde 16 Derslikli Özel Eğitim Okulu Yükseliyor
Özcan Dağıstanlı'dan Düzce Belediyesine Eleştiri; Selfie'yle Değil Hizmetle Övünün