AKÇAKOCA'DA TÜRK MUTFAĞI HAFTASI?NA MANCARLI PİDE DAMGASI
21–27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, Akçakoca’da anlamlı bir etkinlik daha hayata geçirildi.
21–27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, Akçakoca’da anlamlı bir etkinlik daha hayata geçirildi.
DMHA DÜZCE-Akçakoca Kaymakamı Deniz Pişkin’in katılımıyla Beyören Köyü’nde düzenlenen programda, Düzce Üniversitesi Aşçılık Bölümü öğrencileri, bölgeye özgü coğrafi işaretli lezzet olan “Mancarlı Pide”yi hazırlayarak katılımcıların beğenisine sundu.Geleneksel tatların yaşatılması ve genç kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrenciler, ustalıklarını sergilerken aynı zamanda yerel mutfak kültürünün korunmasına katkı sağladı. Etkinlik boyunca bölge halkı ve protokol üyeleri, mancarlı pidenin hazırlanış sürecini yerinde izleme ve tatma fırsatı buldu.Akçakoca Kaymakamı Deniz Pişkin, yaptığı değerlendirmede bu tür etkinliklerin kültürel mirasın yaşatılması açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, “Hem öğrencilerimizin mesleki gelişimine hem de yerel ürünlerimizin tanıtımına katkı sunan bu güzel organizasyonda emeği geçen herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Benzer Haberler
SİNAN DOĞAN'DAN, İL BAŞKANI ŞENGÜLOĞLU'NUN PAYLAŞIMINA CEVAP
BABADAN OĞULA YENİ GÖREV
''SEN KİMSİN? '' KRİZİ ; İL BAŞKANINI TANIMAYAN ZABITA GÖREVDEN ALINDI !
DÜZCE'DE DRİFT FACİASI; KÜÇÜK SÜRÜCÜ 2 ARACA ÇARPTI
?SEN KİMSİN?? KRİZİ İL BAŞKANINI TANIMAYAN ZABITA GÖREVDEN ALINDI
ÖZGÜR ÖZEL DÜZCE MİTİNGİNDE KONUŞTU ''İYİLER KAZANACAK, BİZ KAZANACAĞIZ''
DÜZCE'DE OTOMOBİL KARACA YAVRUSUNA ÇARPTI; YAVRU KARACA TELEF OLDU
FUTBOL YILDIZLAR TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ DÜZCE'DE TAMAMLANDI